Home » BERITA » Biodata Uyaina Juara Nona Manis 2015

Biodata Uyaina Juara Nona Manis 2015

Biodata Uyaina Juara Nona Manis 2015
Biodata Uyaina Juara Nona Manis 2015

Tahniah diucapkan kepada Juara Pencarian Gadis Nona Manis 2015 iaitu Naseha Uyaina Arshad atau lebih dikenali dengan nama Uyaina. Admin mendapat serba sedikit info berkenaan dengan Uyaina dan ingin berkongsi dengan pembaca Biodata Uyaina Juara Nona Manis 2015 ini.

Jadi untuk Biodata Uyaina Juara Nona Manis 2015 ini admin telah mendapat info dari portal Tonton. Jom kita baca serba sedikit berkaitan Biodata Uyaina Juara Nona Manis 2015 ini. Bukan sahaja Biodata Uyaina Juara Nona Manis 2015 tetapi juga harapan beliau dalam rancangan Nona Manis.

Nama penuh : Naseha Uyaina Arshad
Umur: 23 tahun
Asal: Perak
Pekerjaan: Pelajar Ijazah Sarjana Muda Undang-Undang, Universiti Malaya (bakal menamatkan pengajian pada bulan Oktober ini)

The whole experience, it’s been a roller coaster ride. I started off uncertain dalam apa yang saya lakukan sebab saya tidak mempunyai pengetahuan tentang bidang penyiaran, the ins and outs, the technicalities. Jadi di permulaannya, saya memang slow. But I’ve grown up a lot.

I discovered a lot about myself dalam Pencarian Nona Manis. Bila menyertai pertandingan ini, tujuannya adalah untuk menang tetapi dalam proses itu saya belajar yang kita harus jujur pada diri kita, be grounded dan biar penonton melihat kemampuan anda. Saya belajar tentang persahabatan.

Saya pelajari banyak perkara tentang bidang penyiaran dari cara pernafasan, penulisan skrip, camera angles, style… dan sebagai seorang TV personality, anda perlu mempunyai identiti sendiri. Saya mahu penonton mengenali saya sebagai diri saya bukannya sebagai imitasi pengacara lain.

Setiap seorang dari kami memiliki kekuatan yang berbeza. Edora seorang yang bijak, Maryam memiliki suara yang sesuai untuk pengacaraan, Balqish is very pretty dan Yuyu pula Istafemes, sudahpun mempunyai pengikutnya sendiri. Setiap seorang dari kami layak untuk menang.

 

Check Also

6 Anggota Bomba Lemas Ketika Menyelamat

6 Anggota Bomba Lemas Ketika Menyelamat

6 Anggota Bomba Lemas Ketika Menyelamat inilah berita yang menggemparkan seluruh rakyat Malaysia hari ini. Faktor …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *