Tips Malam Pertama

Tips Malam Pertama

Pastinya musim cuti panjang sempena Hari Pekerja 1 Mei dan hari wesak 3 Mei 2015 ini akan diambil untuk pasangan-pasangan melangsungkan perkahwinan mereka. PANEH sendiri tidak terkecuali menerima beberapa undangan majlis perkahwinan dalam minggu ini. Jadi untuk semua bakal pengantin baru anda semua akan berhadapan situasi yang dipanggil Malam Pertama. Jadi jom kita lihat beberapa Tips Malam Pertama yang isi kandungannya di petik dari blog sensasi SirapLimau.

Sebelum terus kepada Tips Malam Pertama kita lihat dulu apa maksud kahwin itu. Perkahwinan atau nikah menurut bahasa ialah berkumpul dan bercampur. Menurut istilah syarak pula ialah Ijab dan Qabul (‘aqad) yang menghalalkan persetubuhan antara lelaki dan perempuan yang diucapkan oleh kata-kata yang menunjukkan nikah, menurut peraturan yang ditentukan oleh Islam. Perkataan zawaj digunakan di dalam al-Quran bermaksud pasangan dalam penggunaannya perkataan ini bermaksud perkahwinan Allah s.w.t. menjadikan manusia itu berpasang-pasangan, menghalalkan perkahwinan dan mengharamkan zina.

Ini dia 10 Tips Malam Pertama untuk anda semua ikuti.

1. Rehat Yang Cukup

2. Segarkan Diri

3. Serlahkan kegembiraan, syukur & terima kasih

4. Peluk mesra pasangan anda

5. Mulakan pergerakan dengan lembut

6. Tambah kelajuan aksi

7. Klimaks

8. Peluk & kucup selepas bersetubuh

9. Sambung pusingan kedua (jika larat)

10. Solat Subuh bersama

In adalah 10 ringkasan Tips Malam Pertama untuk semua pengantin baru jadikan panduan. Jika ingin membaca secara terperinci sila terus kepada tuan asal berkaitan artikel ini iaitu SirapLimau.com

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *