Home » INFORMASI » Top Up Kekal Harga Asal 1 Mei 2015

Top Up Kekal Harga Asal 1 Mei 2015

Top Up Kekal Harga Asal 1 Mei 2015
Top Up Kekal Harga Asal 1 Mei 2015

Top Up Kekal Harga Asal 1 Mei 2015

Berita baik untuk pengguna perkhidmatan talian telefon mudah alih prabayar apabila baru sebentar tadi telah diumumkan bahawa Top Up Kekal Harga Asal 1 Mei 2015. Jadi tiada lagi RM10.60 untuk top up yang berharga RM10.00. Jadi untuk berita penuh admin kongsikan berita dari Harian Metro Online di bawah ini.<>

Putrajaya: Mulai 1 Mei ini, pengguna boleh menikmati semula harga jualan kad tambah nilai prabayar telefon bimbit seperti mana yang ditawarkan sebelum pelaksanaan Cukai Barang dan Perkhidmatan (GST).

Ketua Pengarah Kastam Diraja Malaysia, Datuk Seri Khazali Ahmad berkata, ini bermakna, pengguna hanya perlu membayar RM10 kad tambah nilai prabayar bagi mendapatkan nilai kredit sebanyak RM10.

Beliau berkata, pihaknya sudah mengeluarkan surat kepada semua syarikat telekomunikasi semalam bagii mengenakan harga asal yang dikenakan seperti sebelum 1 April lalu.

“Kami meminta syarikat telekomunikasi supaya mengenakan nilai muka sama dengan harga jualan,” katanya pada sidang media di sini sebentar tadi.

Katanya, pihaknya mahu syarikat akur dengan arahan berkenaan.

Check Also

Senarai Menteri Kabinet Malaysia 2018

Senarai Menteri Kabinet Malaysia 2018

Senarai Menteri Kabinet Malaysia 2018. Seperti yang semua ketahui bahawa selepas pilihanraya umum ke 14 …

One comment

  1. terima kasih banyak lah info nya mari visit juga sedap nye jadi lapar saya ni haaa bisnis borneo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *