Home » BERITA » 3 Cedera Kena Renjatan Elektrik Di Taiping

3 Cedera Kena Renjatan Elektrik Di Taiping

3 Cedera Kena Renjatan Elektrik Di Taiping. Tiga pekerja subkontraktor Tenaga Nasional Berhad (TNB) melecur setelah terkena renjatan elektrik ketika menjalankan kerja-kerja pembaikan kabel di hadapan sebuah kilang di Jalan Perusahaan Tiga Kamunting di sini hari ini.

3 Cedera Kena Renjatan Elektrik Di Taiping
3 Cedera Kena Renjatan Elektrik Di Taiping

Kejadian tersebut menyebabkan Mohd. Syawal Che Rose, 30, parah apabila melecur 50 peratus di beberapa bahagian badan termasuk tangan, muka dan kaki.

Dua rakannya, G. Muniandy, 39, dan Ahmad Nor Fitri Saidin, 21, pula masing-masing melecur 20 dan 10 peratus di badan.

Difahamkan, kejadian itu berlaku apabila jentera yang digunakan pekerja terbabit untuk mengorek tanah telah terkena kabel dan menyebabkan ia tiba-tiba meletup.

Ketua Balai Bomba dan Penyelamat Kamunting, Muhamad Yassir Adnan berkata, enam anggota termasuk pegawai ke tempat kejadian sebaik sahaja menerima panggilan kecemasan pada pukul 11 pagi.

“Kerja-kerja menyelamatkan mangsa yang melecur segera dijalankan dengan Mohd. Syawal dihantar ke Hospital Taiping menggunakan jentera Unit Bantuan Perkhidmatan Kecemasan (EMRS).

“Dua lagi mangsa turut dibawa ke hospital sama menaiki ambulans bagi mendapatkan rawatan lanjut,” katanya.-UTUSAN ONLINE

Check Also

KKM Cadang Rentas Negeri Untuk Aidilfitri Ditangguh

KKM Cadang Rentas Negeri Untuk Aidilfitri Ditangguh

KKM Cadang Rentas Negeri Untuk Aidilfitri Ditangguh. Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) hari ini mencadangkan rentas …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.