Home » BERITA » Air Jampi Dikaitkan Dengan Kes Dera Aina

Air Jampi Dikaitkan Dengan Kes Dera Aina

Air Jampi Dikaitkan Dengan Kes Dera Aina itulah yang berita yang kita dengar beberapa hari ini. Seluruh negara dikejutkan dengan satu kes penderaan yang sungguh menyanyat hati yang telah berlaku di Lukut Negeri Sembilan. Anak syurga Nur Aina Nabihah Muhammad Abdullah, 9, yang meninggal dunia dipercayai akibat didera bapa kandung dan ibu tirinya, kelmarin.

Air Jampi Dikaitkan Dengan Kes Dera Aina
Air Jampi Dikaitkan Dengan Kes Dera Aina

Hasil bedah siasat mendapati mangsa didera sehingga usus koyak, patah rusuk kiri dan cedera.Sehubungan itu, polis yang menjalankan siasatan di rumah suspek di Taman Vista Jaya Lukut merampas kerusi kecil, tali pinggang dan bekas air jampi yang digunakan memukul mangsa.

Namun begitu semalam dalam kenyataan media Polis menegaskan air jampi yang dirampas di rumah bapa kandung Nur Aina Nabihah Mohammad, 9, di Lukut, Port Dickson, Jumaat lalu tiada kaitan dengan penderaan yang dilakukan. Ketua Polis Negeri Sembilan Datuk Noor Azam Jamaludin berkata, air jampi itu hanya kegunaan keluarga dan tidak bersabit penderaan hingga mengakibatkan kematian.

“Bagi kes penderaan Nur Aina, polis masih menjalankan siasatan terperinci dan mengambil keterangan daripada mereka yang terbabit,” katanya pada Majlis Penyerahan Watikah Pelantikan Pengawas dan Kor Kadet Polis di Sekolah Menengah Kebangsaan (SMK) Tunku Besar Burhanudin, di sini, semalam. Akhbar pada Khamis lalu melaporkan Nur Aina meninggal dunia di Hospital Tuanku Ja’afar (HTJ) Seremban selepas tidak sedarkan diri.

Check Also

3 Beradik Mangsa Lemas Di Terengganu Ditemui

3 Beradik Mangsa Lemas Di Terengganu Ditemui

3 Beradik Mangsa Lemas Di Terengganu Ditemui. Alhamdulillah kesemua mangsa 3 adik beradik yang lemas …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.