Home » Uncategorized » Anggota Polis Rakam Nyanyian Zamani Tangan Bergari Di Kenal Pasti

Anggota Polis Rakam Nyanyian Zamani Tangan Bergari Di Kenal Pasti

Anggota Polis Rakam Nyanyian Zamani Tangan Bergari Di Kenal Pasti

Pasti ramai yang dah tengok video pendek rakaman penyanyi Zamani menyanyikan lagu Gerimis Mengundang dengan tangannya bergari. Kebanyakan pengguna media sosial mengutuk tindakan rakaman tersebut yang dipercayai dirakam oleh anggota Polis sendiri Jadi Anggota Polis Rakam Nyanyian Zamani Tangan Bergari Di Kenal Pasti berikut kenyataan Ketua Polis Selangor.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

ANGGOTA POLIS SEBAR KLIP PENYANYI DIKENALPASTI

Berikutan daripada dakwaan penyebaran klip penyanyi Zamani semasa dalam tahanan polis baru-baru ini, pihak polis memandang serius terhadap perbuatan tersebut. Sehubungan itu, siasatan sedang dijalankan di bawah Seksyen 233 Akta Komunikasi dan Multimedia 1998.

Hasil siasatan awal setakat ini, pihak polis telah berjaya mengenalpasti anggota polis yang terlibat dan bertanggungjawab dalam merakam dan menyebarkan video tersebut.

Disamping itu, Polis Selangor juga masih meneruskan siasatan untuk mengenalpasti pegawai dan anggota lain yang terlibat sama dalam menyebarkan video berkenaan.

Siasatan akan dilengkapkan secepat mungkin dan akan dikemukakan kepada Timbalan Pendakwaraya untuk tindakan selanjutnya.

Disamping itu, siasatan dalaman dari segi salahlaku dan pematuhan Standard Operating Prosedure (SOP) juga sedang dijalankan oleh Jabatan Integriti dan Pematuhan Standard (JIPS) PDRM Kontinjen Selangor.

Polis Selangor memberi jaminan bahawa siasatan yang telus akan dijalankan tanpa melindungi sesiapa, telahpun dilaksanakan dan tindakan dalaman mengikut peraturan tatatertib akan dikenakan terhadap anggota-anggota polis yang terlibat.

Ketua Polis Selangor

Check Also

Episod Akhir Cetera Hati Diya 1 Julai 2020

Episod Akhir Cetera Hati Diya 1 Julai 2020

Episod Akhir Cetera Hati Diya 1 Julai 2020. Apakah kesudahan drama Cetera Hati Diya agaknya? …

2 comments

  1. Sian dia.. ptt senyap lama da

  2. kuangjaq polis tu. tak beretika langsung… ntah tahun bila pnya video ntah dia sebar ni

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.