Home » BERITA » Banjir di Shah Alam 16 November 2015

Banjir di Shah Alam 16 November 2015

Banjir di Shah Alam 16 November 2015
Banjir di Shah Alam 16 November 2015

Negara kita sedang mengalami musim tengkujuh apabila memasuki bulan November dan Disember setiap tahun. Dan langkah berjaga-jaga sedang diambil dan sentiasa bersedia menghadapi bencana banjir terutama negeri di Pantai Timur. Tetapi hari ini dan malam tadi beberapa tempat telah berlaku banjir kilat antaranya di Puncak Alam, Johor Bahru dan terbaru di kawasan Shah Alam. Jadi mari kita baca laporan dari Berita Harian Online berkaitan Banjir di Shah Alam 16 November 2015 ini.

SHAH ALAM: Beberapa kawasan di bandar raya ini dinaiki air selepas hujan lebat selama dua jam sejak jam 1 tengah hari tadi menyebabkan berpuluh-puluh kereta tersangkut. Antara kawasan berkenaan adalah Seksyen 13, Seksyen 9, Seksyen U8 dan Batu Tiga, menyebabkan laluan berkenaan tidak dapat dilalui kenderaan ringan.

Pengguna jalan raya dan kakitangan beberapa kilang dan perusahaan kecil di sepanjang Jalan Astaka U8/88 juga tidak dapat melalui laluan berkenaan selepas air dari Sungai Damansara melimpah di atas jalan. Perkhidmatan Komuter dan kereta api barangan juga terjejas apabila landasan berdekatan Stesen Batu Tiga ditenggelami air.

Jurucakap Keretapi Tanah Melayu Berhad (KTMB), ketika dihubungi, mengesahkan laluan berkenaan kini tidak dapat dilalui selain perkhidmatan Komuter terpaksa berpatah balik.

Check Also

Semak Online Bantuan Khas Covid 19 (BKC)

Semak Online Bantuan Khas Covid 19 (BKC). Semua rakyat Malaysia yang berkelayakan boleh menyemak sama …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.