Home » HIBURAN » Biodata Profil Sham Visa Tony Stark Malaysia

Biodata Profil Sham Visa Tony Stark Malaysia

Biodata Profil Sham Visa Tony Stark Malaysia. Pastinya ramai yang kurang mengenali siapa sebenarnya Sham Visa apabila beliau muncul sebagai seorang peserta dalam rancangan realiti Gegar Vaganza musim yang ke enam. (GV 6).

Biodata Profil Sham Visa Tony Stark Malaysia
Biodata Profil Sham Visa Tony Stark Malaysia

Kanak-kanak atau mereka yang membesar zaman remaja tahun 90 an pasti mengenali siapa Sham Visa. Visa adalah sebuah kumpulan muzik yang popular di zaman 90 an. Sham pula adalah vokalis kepada kumpulan Visa ini.

Nama Sham Visa menjadi sebutan apabila penampilan beliau di Gegar Vaganza 6 tidak ubah seperti Tony Stark Iron Man atau nama sebenar pelakon tersebut adalah Robert Downey Jr. Penampilan ini betul-betul berbeza semasa zaman muda beliau di mana style rambut belah tengah digayakan pada masa tersebut.

Untuk rekod, semasa bersama kumpulan Visa Sham, Joe, Imm dan Mazli telah merakamkan 3 album iaitu Visa (1993), Dalam Gerimis (1994) dan Ilham (1995). Lagu popular kumpulan Visa adalah Dalam Gerimis dan Untukmu Selamanya.

Sham Visa juga pernah drama dan pernah menjadi hero dalam filem Debu-Debu Kasih. Selepas menyepi dari bidang nyanyian beliau menjadi pengarah dan bekerja dalam bidang Offshore.

Nama penuh: ROHISHAM HASHIM
Umur: 48 (2019)

Check Also

Rancangan 50 Juri Dihentikan Siaran Kerana Ada Dakwaan Langgar SOP

Rancangan 50 Juri Dihentikan Siaran Kerana Ada Dakwaan Langgar SOP

Rancangan 50 Juri Dihentikan Siaran Kerana Ada Dakwaan Langgar SOP? Pihak penerbitan rancangan ‘All Together …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.