Home » PERNIAGAAN » Biodata Sundar Pichai CEO Google 2015

Biodata Sundar Pichai CEO Google 2015

Bagi netizen sekarang ini perkataan “google” amat sinonim apabila ingin mencari atau “search” sesuatu di alam maya. Sampaikan satu masa bila sesorang yang malas menjawab pertanyaan orang lain akan menjawab “google” sahaja. Mudah sungguh kehidupan kita sekarang bukan. Semua dihujung jari. Silap-silap google gambar kita sendiri tup tup memang keluar. Tapi kenalkah anda dengan Chief Executive Officer (CEO) sekarang ini. Jom kita lihat Biodata Sundar Pichai CEO Google 2015.

Biodata Sundar Pichai CEO Google 2015
Biodata Sundar Pichai CEO Google 2015

Sundar Pichai dilantik sebagai CEO Google Inc. pada 10 Ogos 2015 yang sebelum itu memegang jawatan sebagai Technology Executive. Dilahirkan di Madras India pada tahun 1972. Mula menyertai Google Inc pada tahun 2004 dan mengetuai bahagian pengurusan produk dan innovasi. Antara pembangunan produk dan innovasi terhadap produk pelanggan termasuk Google Chrome.

Sundar Pichai telah pun berkahwin dengan Anjali Haryani dan mempunyai dua anak. Terkejut bukan bila anda lihat Biodata Sundar Pichai CEO Google 2015 ini. Beliau berasal dari India dan memegang jawatan tertinggi dalam Google Inc. Semoga semua boleh menanamkan azam untuk berjaya seperti Sundar Pichai.

Tidak semestinya kita bukan dari US tidak boleh menjawat jawatan tertinggi dalam syarikat-syarikat besar dunia. Contoh terbaik adalah seperti Mr Sundar Pichai ini. Semoga semua bermotivasi dengan artikel ini.

 

 

 

Check Also

Beli Dulu Bayar Kemudian Di Shopee SPayLater

Beli Dulu Bayar Kemudian Di Shopee SPayLater

Beli Dulu Bayar Kemudian Di Shopee SPayLater. Sedap bunyi nya ayat ini. Beli dulu bayar …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.