Home » INFORMASI » Blobfish Antara Ikan Paling Hodoh Di Dunia

Blobfish Antara Ikan Paling Hodoh Di Dunia

Blobfish Antara Ikan Paling Hodoh Di Dunia. Seperti mana yang kita semua ketahui bahawa terdapat pelbagai hidupan di lautan dalam. Lautan dalam yang manusia sendiri tidak mampu untuk sampai. Salah satu hidupan laut dalam yang ada adalah BLOBFISH.

Blobfish Antara Ikan Paling Hodoh Di Dunia
Blobfish Antara Ikan Paling Hodoh Di Dunia

Ikan ini hidup di dasar laut yang dalam dan sangat tahan tekanan udara yang rendah. Ia kelihatan seperti puding lembik yang berbentuk bulat. Ikan ini juga menjadi maskot kepada Persatuan Perlindungan Haiwan Hodoh di Britain.

The blobfish adalah ikan pelik yang berasal dari perairan di sekeliling Australia dan New Zealand, dan ia tidak dapat dilihat dengan lebih jelas. Menyerupai sesuatu seperti orang tua yang marah-marah.

Di bawah air mereka kelihatan serupa dengan ikan lain, tetapi di permukaan, mereka berubah menjadi monstrosities yang mengerikan. Blobfish secara semulajadi berada di kedalaman antara 2,000 dan 3,900 kaki di bawah permukaan laut di mana tekanannya adalah 60 hingga 120 kali ganda lebih besar daripada tekanan di paras laut. -SUMBER-

Check Also

myPortfolio PANDUAN KERJA SEKTOR AWAM

myPortfolio: PANDUAN KERJA SEKTOR AWAM

myPortfolio: PANDUAN KERJA SEKTOR AWAM PENGENALAN Tujuan Pekeliling ini bertujuan untuk menerangkan kepada agensi Kerajaan …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.