Home » BERITA » Caryn Yean Komen Biadap Di Facebook

Caryn Yean Komen Biadap Di Facebook

Caryn Yean Komen Biadap Di Facebook terhadap kematian Muhammad Adib undang kemarahan netizen. Komen Caryn Yean berbunyi ” bukan kerajaan gagal…tuhan u yang gagal xsembuhkan adib”. Komen ini telah dihujani balasan komen dari netizen yang tidak berpuas hati dengan komen Caryn Yean ini.

Caryn Yean Komen Biadap Di Facebook
Caryn Yean Komen Biadap Di Facebook

Netizen merasakan ianya adalah menghina arwah Adib seterusnya menghina seluruh umat Islam dan agama Islam. Rata-rata netizen menghentam tindakan Caryn Yean mengeluarkan komen tersebut. Dengan jaringan hubungan yang luas dalam media sosial profil Caryn Yean telah berjaya dikesan sehinggakan tempat beliau bertugas turut dihujani dengan panggilan telefon oleh netizen.

Oleh hal tersebut, majikan Caryn Yean telah mengeluarkan kenyataan berhubung dengan perkara ini. Syarikat pengedar kereta Honda Sri Utama Auto Sdn. Bhd. Jalan Genting Kelang, Kuala Lumpur pada Selasa tampil memohon maaf kepada keluarga anggota bomba, Allahyarham Muhammad Adib Mohd Kassim di atas komen tidak sensitif yang ditinggalkan oleh salah seorang kakitangannya di laman sosial Facebook.

Menurut Pengarahnya, Wong Chee Keong, pada masa ini, kakitangan berkenaan, Caryn Yean telah digantung perkhidmatannya bagi membolehkan pengurusan syarikat menjalankan siasatan dalaman.

“Kami juga akan mengambil tindakan yang setegas mungkin,” kata Chee Keong dalam satu kenyataan yang sedang tular di media sosial. Tetapi jika diikutkan kepada netizen mereka semua mahukan Caryn Yean dipecat serta merta.

Check Also

Caprice Mohon Maaf Pada Ustaz Ebit Lew

Caprice Mohon Maaf Pada Ustaz Ebit Lew

Caprice Mohon Maaf Pada Ustaz Ebit Lew. Ibarat kata pepatah buang yang keruh ambil yang …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.