Home » BERITA » Cerita Sebenar Sebalik Kejadian Isteri Tikam Suami

Cerita Sebenar Sebalik Kejadian Isteri Tikam Suami

Ini dia Cerita Sebenar Sebalik Kejadian Isteri Tikam Suami. Beberapa hari ini kita semua rakyat Malaysia telah digemparkan dengan satu kejadian di mana seorang isteri telah menikam suaminya sehingga mati. Kejadian ini berlaku di Muar, Johor Darul Takzim. Pasti ramai yang ingin tahu apakah sebenarnya yang terjadi di antara pasangan suami isteri ini. Oleh hal yang demikian, admin ingin kongsikan kepada anda semua laporan daripada Harian Metro Online untuk anda ketahui apa yang sebenarnya berlaku. Mari kita baca sama-sama intipati kejadian tersebut.

Cerita Sebenar Sebalik Kejadian Isteri Tikam Suami
Cerita Sebenar Sebalik Kejadian Isteri Tikam Suami

CEMBURU dan syak wasangka kerana suami tidak pulang selama dua hari dipercayai punca seorang suami berusia 28 tahun mati ditikam isteri dengan pisau pemotong sayur di rumah di Taman Pertama Indah, Sungai Abong, Muar, Johor, 2 petang semalam. Ketua Polis Daerah Muar Asisten Komisioner Zaharudin Rasip berkata, suspek yang berusia 17 tahun itu menghubungi majikan serta ibu bapa mangsa, sebelum bertemu suaminya itu di rumah yang dijadikan stor oleh majikan mangsa yang juga peniaga ayam di Pasar Awam Muar.

Katanya, berlaku pertengkaran antara mereka yang kemudiannya bertukar pergelutan sebelum suspek tertikam mangsa menggunakan pisau pemotong sayur sepanjang 21 sentimeter. Menurut Zaharudin, siasatan awal mendapati suspek mengacukan sebilah pisau terhadap mangsa dipercayai hanya sebagai ugutan, malangnya berlakunya pergelutan antara mereka sehingga mangsa tertikam sekali di dada sebelah kanan.

“€œHasil siasatan terhadap suspek mendapati wanita berkenaan bertengkar dengan suaminya kerana cemburu dan syak wasangka apabila mangsa tidak pulang ke rumah selama dua hari. “Suspek mengesyaki suaminya menyembunyikan sesuatu apabila tidak pulang ke rumah selama dua hari menyebabkan berlaku pertengkaran yang mengakibatkan pergelutan antara mereka.

“€œKetika polis tiba di lokasi selepas mendapat maklumat daripada orang awam, kami menemui mangsa terbaring di ruang tamu manakala isterinya berada dalam keadaan ketakutan dan menangis di kawasan berhampiran,”katanya pada sidang media di Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Muar, hari ini. Menurut Zaharudin, suspek turut membawa polis ke longkang di tepi rumah berkenaan untuk mengambil pisau yang digunakannya bagi membantu siasatan.

Katanya, dalam masa sama, seorang saksi yang juga majikan mangsa turut berada di tempat kejadian dan polis sudah merekodkan percakapannya. Kami sudah menjalankan ujian saringan air kencing terhadap suspek dan mendapati dia negatif dadah dan kes disiasat mengikut Seksyen 302 Kanun Keseksaan, katanya.

 

Check Also

Semak Online Bantuan Khas Covid 19 (BKC)

Semak Online Bantuan Khas Covid 19 (BKC). Semua rakyat Malaysia yang berkelayakan boleh menyemak sama …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.