Home » INFORMASI » Cuti Sekolah Tambahan 3 Hari Sempena Deepavali

Cuti Sekolah Tambahan 3 Hari Sempena Deepavali

Cuti Sekolah Tambahan 3 Hari Sempena Deepavali
Cuti Sekolah Tambahan 3 Hari Sempena Deepavali
Berita baik untuk semua pelajar sekolah dan guru terutama yang beragama Hindu. Ini ada berita berkenaan Cuti Sekolah Tambahan 3 Hari Sempena Deepavali. KUALA LUMPUR: Kementerian Pendidikan Malaysia melalui surat siarannya bilangan 19 Tahun 2015, menyelaraskan bahawa cuti perayaan Deepavali bagi sesi persekolahan tahun 2016 diberi cuti sekolah tambahan selama tiga hari.
Menurut kenyataan daripada laman sesawang Kementerian Pendidikan Malaysia, tarikh cuti perayaan itu sudah diselaraskan bagi sesi persekolahan tahun 2016, yang membabitkan perayaan Tahun Baru Cina, Hari Raya Aidilfitri dan Deepavali.
Cuti sekolah bagi perayaan Deepavali sudah ditetapkan iaitu bermula pada 29 Oktober sehingga 1 November 2016 bagi negeri Kedah, Johor, Kelantan dan Terengganu.
Manakala cuti perayaan bagi sekolah di negeri Perlis, Pulau Pinang, Perak, Selangor, Negeri Sembilan, Melaka, Pahang, Sabah, Sarawak, Wilayah Persekutuan Labuan dan Putrajaya, bermula pada 28 Oktober Sehingga 1 November 2016.
Katanya, semua sekolah hendaklah mematuhi cuti perayaan yang diperuntukkan Kementerian dan cuti berkenaan tidak perlu diganti.-BH Online-

Check Also

Cara Semak Permohonan i Citra KWSP

Cara Semak Permohonan i Citra KWSP

Cara Semak Permohonan i Citra KWSP. Tahukah anda bermula 16 Julai 2020 semua permohonan pengeluaran …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.