Home » SUKAN » Dato Vida Sedia Taja Kelantan

Dato Vida Sedia Taja Kelantan

Dato Vida Sedia Taja Kelantan
Dato Vida Sedia Taja Kelantan

Siapa tidak kenal dengan Dato Seri Vida, tauke besar Pamoga Qu Puteh. Sentiasa sahaja muncul di kaca TV kerana banyak program hiburan yang ditaja oleh beliau. Terbaru pasukan Kelantan melalui KAFA ingin mendapatkan tajaan beliau. Dato Vida sedia Taja Kelantan tetapi seperti biasa beliau mengenakan syarat.

PERSATUAN Bola Sepak Kelantan (KAFA) yang bergelut dengan krisis kewangan kini mempunyai peluang untuk menyelesaikan masalah tersebut. Menurut Berita Harian, Ketua Pegawai Eksekutif Vida Beauty Sdn Bhd, Datuk Seri Dr Hasmiza Othman yang lebih dikenali dengan nama Datuk Seri Vida bersedia untuk menaja KAFA.

Namun, kesudian Datuk Seri Vida hadir dengan dua syarat iaitu:

1- Stadium Sultan Muhammad IV perlu dicat semula dengan warna merah jambu.

2- Pasukan Kelantan perlu dinamakan semula sebagai Pamoga Qu Puteh The Red Warriors (TRW) seperti pasukan Negeri Sembilan yang telah dijenamakan semula sebagai NS Matrix.

“Soal tajaan, saya tidak kisah. Jika mereka tidak cukup perbelanjaan, saya boleh salurkan. Mereka memerlukan dana secepat mungkin dan saya bersedia membantu tetapi bersyarat,” ujar Datuk Seri Vida. Datuk Seri Vida turut menjelaskan keinginan untuk memulihkan pasukan yang juga merupakan negeri kelahiran beliau. Pengasas produk kecantikan Qu Puteh itu dilahirkan di Machang, Kelantan.
Beliau juga menambah, sekalipun perbincangan awal dengan juara Piala Malaysia dua kali itu menemui jalan buntu, dia tidak menolak kemungkinan untuk rundingan seterusnya diadakan.

“Saya pasti rundingan akan dilakukan lagi kerana KAFA memang memerlukan bantuan saya,” ujar beliau.-Awani-

Gambar – SH

Check Also

Live Streaming Italy vs England

Live Streaming Italy vs England

Live Streaming Italy vs England Final EURO 2020 akan berlangsung jam 3.00 pagi waktu Malaysia …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.