Home » BERITA » Gambar Mack Trak Sultan Johor

Gambar Mack Trak Sultan Johor

Edisi berdarah hidung. Sememangnya semua tahu yang Sultan Johor memang peminat setia kepada sektor Automotif. Anda sendiri boleh lihat satu ketika dulu di Majalah 3 koleksi kereta-kereta yang dipunyai oleh Tuanku Sultan Johor. Ini yang terbaru Sultan Johor telah memiliki Mack Trak paling mahal di dunia. Jadi di sini admin PANEH kongsikan beberapa Gambar Mack Trak Sultan Johor yang dah macam Optimus Prime kena pula dengan warna rasmi negeri Johor.

Ini ada serba sedikit info tentang Gambar Mack Trak Sultan Johor untuk anda ketahui. Mack trak di dunia yang paling mahal telah diserahkan kepada Sultan Johor, Sultan Ibrahim Ibni Almarhum Sultan Iskandar, di Brisbane. Harga lori itu tidak didedahkan, tetapi ia memecahkan rekod terdahulu A $ 481,000 (RM1,457,490) untuk pelantar tersendiri, ABC News melaporkan.Gambar Mack Trak Sultan Johor.

Menurut laporan itu, biru, putih dan merah Super-Liner mengambil masa setahun untuk dibina di ibu pejabat Wacol Mack Trucks Australia, barat daya Brisbane. Banyak barang-barang mewah di pelantar besar yang disesuaikan, termasuk sistem enam kamera CCTV, dua TV skrin rata, ruang dapur batu-topped, barbeku, katil double dan kerusi dengan 72,000 jahitan benang emas. Juga dalam emas pepejal adalah hud harimau perhiasan lori.Gambar Mack Trak Sultan Johor.

Gambar Trak Optimus Prime Sultan Johor

DYMM Sultan Ibrahim adalah seorang lelaki yang gembira. “Saya sentiasa menghargai kemahiran kejuruteraan di Australia dan telah mengumpul beberapa kereta Holden selama ini. Saya tidak sabar untuk menunjukkan mutu kerja kepada rakyat Johor sebaik sahaja Super-Liner adalah dihantar lebih, “katanya.

Maklumat lanjut dari Big Rigs, yang menyenaraikan kit 685 hp trak diraja itu secara terperinci.Gambar Mack Trak Sultan Johor.

Dibina khas unit tidur 80 peratus lebih besar daripada standard dan kerusi rehat sepenuhnya dengan diimport kulit Afrika Selatan
Lambang Royal bersulam ke dalam tempat duduk depan dengan 72,000 jahitan benang emas
Harimau emas hud hiasan khas yang ditugaskan daripada Wallace Bishop
Dek percutian belakang lengkap dengan pelindung matahari, kerusi dek dan gril tarik keluar
Lantai kayu pepejal jarrah di seluruh teksi, unit tidur dan belakang dek percutian
Enam sistem kamera CCTV dikaitkan dengan dua TV skrin rata di dalam kenderaan
Police-standard lampu berkelip dan telinga-pop empat berhawa tanduk
Programmable jalur-lampu yang dibina ke dalam panjang penuh lantai teksi dan dek
Satu kawasan dapur batu-topped termasuk peti sejuk, ketuhar gelombang mikro dan grill
Lebih lebar Michelin X1 tayar untuk perjalanan lancar mungkin
A Bose sistem bunyi keliling dan Xbox dan Playstation konsol
“Tambahan “fancies” dalam kebanyakan trak Aussie adalah gelombang mikro atau peti sejuk kecil. Kita akan tidak dipertimbangkan ciri-ciri yang telah dimasukkan ke dalam trak baginda. Ini adalah trak yang paling mewah telah dibina di Australia dan mungkin planet ini, “kata Mack Trucks Australia VP Dean Bestwick, yang terbang ke Singapura untuk menghadap Sultan Johor tahun lalu untuk kriteria rekabentuk.

Ia melaporkan bahawa akan memandu Mack Trak  di larian amal apabila ia tiba pada akhir bulan ini. Gambar Mack Trak Sultan Johor.

 

Check Also

YDP Agong Belanja Ustaz Ebit Lew Makan Patin Di Temerloh

YDP Agong Belanja Ustaz Ebit Lew Makan Patin Di Temerloh

YDP Agong Belanja Ustaz Ebit Lew Makan Patin Di Temerloh. Siapa yang tidak bersa seronok …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.