Home » BERITA » Harga Minyak Naik 1 Mei?

Harga Minyak Naik 1 Mei?

Harga Minyak Naik 1 Mei?

Paneh pulak rasa bila sudah mula bertebaran berita-berita berkaitan bahawa harga minyak petrol akan naik bermula 1 Mei 2015 tengah malam ini. Tetapi benarkah persoalan Harga Minyak Naik 1 Mei? ini benar-benar terjadi atau sebaliknya kerana sehingga ke saat dan ketika ini masih tiada kenyataan rasmi dari pihak kerajaan. Bagi team Paneh kami mengharapkan berita yang positih lah iaitu jika diumumkan malam nanti diharap harga minyak petrol turun lah.

Tetapi jika dilihat dari berita-berita yang tengah tersebar di laman-laman sosial kebanyakan info tersebut menyatakan bahawa harga petrol Ron 95 akan naik 0.20 sen tengah malam 1 Mei 2015 ini. Jika benar ianya pasti mendapat rekasi yang negatif dari seluruh rakyat Malaysia. Bukan apa bagi PANEH sendiri rasanya rakyat sedang terkesan dengan pelbagai situasi yang tidak menentu ketika ini.Janganlah perkara Harga Minyak Naik 1 Mei? ini benar.

Isu GST yang sedang hangat isu top up yang dikenakan GST isu kenaikan pelbagai harga barang isu tambang pengangkutan awam yang naik dan pelbagai isu lain menyebabkan rakyat berasa terkesan dengan isu-isu ini.

Jadi team PANEH berharap kenaikan harga petrol sebanyak 0.20 sen bermula 1 Mei 2015 ini hanyalah khabar angin semata-mata. Mari sama-sama kita berdoa supaya khabar angin tersebut menjadi sebaliknya. Mana lah tahu jika kerajaan akan umumkan bahawa harga petrol akan turun 0.20 tengah malam ini bukan. Pastinya seluruh rakyat mengharapkan harga minyak akan turun dan bukan nya naik.

Sekadar tulisan dan bukannya apa-apa

Admin : PTG

Check Also

Caprice Mohon Maaf Pada Ustaz Ebit Lew

Caprice Mohon Maaf Pada Ustaz Ebit Lew

Caprice Mohon Maaf Pada Ustaz Ebit Lew. Ibarat kata pepatah buang yang keruh ambil yang …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.