Home » BERITA » IKEA Cheras Gedung Ke 2

IKEA Cheras Gedung Ke 2

Akhirnya penantian seluruh pelanggan IKEA terutamanya warga Kota berbaloi apabila dengan rasminya IKEA Cheras gedung ke 2 IKEA di Malaysia dibuka dengan rasminya 19 November 2015. Jadi tidak perlu lagi mereka untuk ke Damansara jika mahu membeli-belah di IKEA. Untuk maklumat lengkap berkaitan berita ini anda boleh rujuk artikel yang PANEH kongsikan dari BH Online.

IKEA Cheras Gedung Ke 2
IKEA Cheras Gedung Ke 2

KUALA LUMPUR: IKEA, pengendali pusat beli belah barangan kelengkapan rumah terus mengukuhkan kedudukannya di Malaysia menerusi pembukaan gedung keduanya di Jalan Cochrane, Cheras. IKEA Cheras yang meliputi ruang beli belah seluas 42,000 meter persegi adalah 20 peratus lebih besar daripada gedung pertamanya di Damansara. Pengarah Urusan IKEA Malaysia, Singapura dan Thailand, Christian Rojkjaer, berkata IKEA Cheras menjadi suatu petanda penting dalam rancangan pengembangan jangka panjang syarikat di seluruh Asia Tenggara.

Katanya, dengan pembukaan gedung baharu itu, IKEA kini memiliki sejumlah lima gedung barangan kelengkapan rumah rekaan Sweden di rantau ini. “Dengan pertambahan penduduk dan keperluan yang semakin meningkat, Malaysia akan terus kekal sebagai antara pasaran penting bagi IKEA. “Kami akan terus mencari peluang untuk mengembangkan perniagaan di negara ini,” katanya pada pembukaan dan perasmian IKEA Cheras, di sini, pagi ini.

Yang turut hadir, Pengarah Peruncitan IKEA Malaysia, Singapura dan Thailand, Mike King. IKEA Cheras menawarkan 56 ruang pameran dan lebih 8,500 produk yang bersesuaian dengan kediaman Malaysia. Menjanjikan lebih keselesaan, gedung itu juga dilengkapi dengan kemudahan yang mampu menampung 780 tempat duduk di restoran dan lebih 1,700 tempat letak kereta.

 

Check Also

Live Streaming Sidang Media Khas YAB PM 10 Oktober 2021

Live Streaming Sidang Media Khas YAB PM 10 Oktober 2021

Sidang Media Live Streaming Sidang Media Khas YAB PM 10 Oktober 2021. Kepada semua rakyat …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.