Home » HIBURAN » Isu Rotan Guru Balas Komen Yasmin Hani

Isu Rotan Guru Balas Komen Yasmin Hani

Surat terbuka seorang guru kepada pelakon dan pengacara Yasmin Hani sedang viral di media sosial ketika ini. Melalui laman sesawang hiburan popular seperti roti kaya dan beautiful nara isu menjadi hangat pada ketika ini. Ini semua disebabkan komen Yasmin Hani yang mengatakan bahawa guru yang naik tangan kepada anak murid pada ketika ini adalah tidak relevan lagi. Jadi admin paneh berkongsi Isu Rotan Guru Balas Komen Yasmin Hani untuk anda semua.

Bagi admin hukuman guru kepada pelajar bukan lebih kepada menghukum sebaliknya lebih kepada memberi pengajaran dan kesedaran kepada pelajar. Zaman admin sekolah dahulu cikgu-cikgu memang garang dan kami semua senakal-nakal mana pun tetap akan hormat guru kita. Jadi kita lihat Isu Rotan Guru Balas Komen Yasmin Hani dan kita baca Surat Terbuka Guru Untuk Yasmin Hani.

Dear Yasmin Hani,

Firstly, thank you kerana memberi tips dan idea kepada guru how to handle kids nowadays. But let me tell you something dear, bidang ini bukan bidang anda. Anda cuma menjadi mata dan telinga kepada kami. Namun bukan menjadi kaki tangan hidung siku lutut seorang guru.
Sekiranya anda tidak boleh membantu kami dalam urusan di kerjaya kami, maka janganlah mengguris hati kami dengan kata-kata anda. Bukan saya menyokong tindakan guru merotan, namun saya yakin dan percaya, hanya kami yang berada di bidang ini tahu apa yang terbaik untuk murid.

Kami tidak bodoh untuk asyik menghukum dan memarahi anak murid kerana jauh di sudut hati, marah itu kerana kami sayang. Mungkin anda dibesarkan dengan cara barat sehinggakan saya lihat kehidupan anda sekarang juga seperti itu, tapi kami hidup cara timur, caranya pun kena seperti itu.

Saya juga tahu sekiranya saya seorang guru menegur anda di bidang anda secara terbuka, mungkin apa yang kami rasa sama seperti apa yang anda akan rasa. sesungguhnya, saya harap sekiranya kami diberi peluang untuk menegur anda dan memberikan tips dan idea how to be an IDEAL Malaysian artist, pasti anda juga mengeluarkan kata-kata “you are not in my shoes, not even in my world”. Isu Rotan Guru Balas Komen Yasmin Hani. 

Sebelum menegur urusan kami, alangkah lebih baik anda mengurus diri anda dulu yang tidak cukup kain berpakaian, yang mungkin menjejaskan akhlak anak anda sendiri. Sesungguhnya seorang murid yang baik itu adalah hasil didikan ibu dan bapa mereka dan apa saja perbuatan dan sifat mereka di sekolah, adalah kerana apa yang mereka lalui di rumah.

Tugas kami mendidik namun yang membantu kami menjadikan seorang murid itu manusia adalah ibu bapa atau pun paling kurang penjaga mereka. Semoga kita saling menghormati dan tidak mengguris hati dengan kata-kata kerana saya yakin anda dan saya mahukan perkara yang terbaik untuk anak dan setiap murid di dunia ini.

Saya mohon maaf sekiranya kata-kata saya menyinggung perasaan anda tapi saya juga menjadi wakil kepada hampir semua guru di Malaysia yang sedikit terasa dengan kata kata Puan 🙂

Assalamualaikum dan Salam Perpaduan

Sincerely,
Guru XYZ 🙂

Guru yang menggelarkan XYZ merasakan tidak patut Yasmin mengeluarkan kenyataan seperti itu.

Check Also

Gambar Bayi Lelaki Datuk Seri Siti Nurhaliza

Gambar Bayi Lelaki Datuk Seri Siti Nurhaliza

Gambar Bayi Lelaki Datuk Seri Siti Nurhaliza. Tahniah diucapkan kepada Penyanyi kesayangan ramai, Datuk Seri …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.