Home » JAWATAN KOSONG » Jawatan kosong lembaga pertubuhan peladang

Jawatan kosong lembaga pertubuhan peladang

Berikut adalah jawatan kosong lembaga pertubuhan peladang bagi bulan Mei 2015. Jadi admin kongsikan kepada anda semua jawatan kosong lembaga pertubuhan peladang seperti ketetapan berikut iaitu deskrispi penuh tugas, jadual gaji dan cara-cara permohonan jawatan tersebut.

Lembaga Pertubuhan Peladang (LPP) ditubuhkan pada 14 Februari tahun 1973 melalui penggubalan Akta LPP 1973 (Akta 110), Akta Lembaga Pertubuhan Peladang. Penubuhan LPP adalah bertujuan untuk memikul tanggungjawab membantu mempertingkat ekonomi dan sosial masyarakat tani di bawah satu badan yang berperanan khusus.

Akta 109, Akta Pertubuhan Peladang 1973 pula digubal khusus untuk menyusun semula persatuan-persatuan peladang dan koperasi yang berasaskan pertanian. Di bawah Akta ini, persatuan-persatuan peladang dimansuhkan dan didaftar semula sebagai pertubuhan peladang, manakala koperasi yang berasaskan pertanian menjadi unit ahli kepada PP. Pada masa ini terdapat 1531 buah koperasi berasaskan pertanian dan 119 persatuan peladang yang berkhidmat untuk masyarakat tani di luar bandar. Ini adalah  jawatan kosong lembaga pertubuhan peladang.

Lembaga Pertubuhan Peladang (LPP) adalah sebuah badan berkanun di bawah Kementerian Pertanian dan Industri Asas Tani Malaysia yang bertanggungjawab memajukan pergerakan Pertubuhan Peladang di seluruh negara mempelawa warganegara Malaysia yang berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan serta berkelayakan dan bermotivasi tinggi untuk mengisi jawatan-jawatan berikut :
Secara umumnya,semua calon akan melalui beberapa tapisan sebelum mereka dilantik ke jawatan yang diiklankan.
SYARAT LANTIKAN DAN CARA MEMOHON :
Permohonan dari calon-calon bukan dari anggota LPP(termasuk yang sedang berkhidmat dengan kerajaan) hendaklah membuat permohonan melalui laman webs Kementerian Sumber Manusia di http://www.jobsMalaysia.gov.my
TUTUP PERMOHONAN :27 MEI 2015 (RABU)
1. Penolong Pegawai Teknologi Maklumat  Gred F29 04 Kekosongan Kuala Lumpur
2. Pembantu Akauntan Gred W17 06 kekosongan Pelbagai negeri

Jadi kepada semua yang berkelayakan anda jangan lepaskan peluang untuk memohon jawatan tersebut. Kongsikan dengan semua sahabat dan ahli keluarga anda.

 

Check Also

Permohonan Jawatan Konstabel Polis Gred YA1

Permohonan Jawatan Konstabel Polis Gred YA1

Permohonan jawatan Konstabel Polis Gred YA1. Permohonan jawatan ini hanya untuk (Lelaki Sahaja) akan dibuka …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.