Home » JAWATAN KOSONG » Jawatan Kosong Majlis Daerah Kuala Langat

Jawatan Kosong Majlis Daerah Kuala Langat

Admin ingin kongsikan beberapa Jawatan Kosong Majlis Daerah Kuala Langat untuk mereka yang sedang mencari kerja.Sila sebarkan juga kepada sesiapa sahaja yang sedang mencari pekerjaan terutama kepada mereka di negeri Selangor.Tetapi sebelum kita lihat Jawatan Kosong Majlis Daerah Kuala Langat ini kita tengok dulu serba sedikit latar belakang berkaitan Majlis Daerah Kuala Langat.

Daerah Kuala Langat dibahagikan kepada dua kawasan pentadbiran iaitu di bawah pentadbiran Majlis Daerah Kuala Langat seluas 62.924 KM persegi dan selebihnya adalah di bawah pentadbiran pejabat Daerah/Tanah Kuala Langat.Jawatan Kosong Majlis Daerah Kuala Langat.

Jawatan Kosong Majlis Daerah Kuala Langat

Daerah Kuala Langat telah terkenal sejak dahulu lagi dengan keindahan pantainya terutamanya pantai Morib yang menjadi kawasan rekreasi utama. Selain itu terdapat juga kawasan bersejarah iaitu peninggalan daripada zaman pemerintahan Sultan Selangor di Bukit Jugra. Terdapat juga kawasan lain yang mempunyai daya tarikan pelancongan yang berasaskan ciri-ciri kebudayaan dan tradisi tempatan seperti perkampungan orang asli dan perkampungan melayu tradisi.Jawatan Kosong Majlis Daerah Kuala Langat

Asal-usul Nama Kuala Langat

Untuk mengetahui asal-usul Langat secara mudah ia dapat dikaitkan dengan sebatang sungai yang bernama Sungai Langat. Dari segi kedudukan Langat terletak di kuala sungai tersebut. Menurut sumber lisan ada yang mengatakan bahawa Langat itu berasal dari perkataan minangkabau yang membawa maksud ” air hangat”. Menurut sumber ini lagi pada masa dahulu pedagang-pedagang menggunakan Sungai Langat sebagai jalan perdagangan dan mereka mendapati air di bahagian kuala sungai tersebut sentiasa hangat. Lama kelamaan tempat dipersekitarannya disebut Kuala Langat.
Satu lagi sumber lisan menyatakan terdapat banyak ikan selangat di dalam sungai tersebut. Masyarakat melayu disekitar sungai itu dahulu terlibat dengan kegiatan menangkap ikan. Ada logiknya nama langat dikaitkan dengan banyaknya ikan selangat yang terdapat di sungai itu.

Jawatan Kosong Majlis Daerah Kuala Langat :

1. Pegawai Tadbir N41
2. Pembantu Tadbir (Perkeranian/Operasi) N17
3. Pembantu Tadbir (Kewangan) W17
4. Pegawai Khidmat Pelanggan N17
5. Pembantu Kemahiran H17
6. Pengawal Keselamatan KP11

Tarikh Tutup : 18/06/2015

Untuk iklan penuh : SINI

Untuk muat turun borang : SINI

Semoga berjaya

Check Also

Permohonan Jawatan Konstabel Polis Gred YA1

Permohonan Jawatan Konstabel Polis Gred YA1

Permohonan jawatan Konstabel Polis Gred YA1. Permohonan jawatan ini hanya untuk (Lelaki Sahaja) akan dibuka …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.