Home » SUKAN » Johor Darul Takzim JDT Gugur 3 Pemain

Johor Darul Takzim JDT Gugur 3 Pemain

Johor Darul Takzim JDT Gugur 3 Pemain iaitu Azamuddin Akil (Alex), S Chanturu dan R Gopinathan dan mereka semua tidak akan beraksi bersama juara Liga Super empat kali berturut-turut itu bermula musim depan. Pengguguran tiga pemain itu diumumkan sendiri Pengarah Sukan pasukan itu, Martin Prest menerusi akaun rasmi Facebook, Johor Southern Tigers (JST), hari ini.

Johor Darul Takzim JDT Gugur 3 Pemain
Johor Darul Takzim JDT Gugur 3 Pemain

“Kami ingin mengucapkan terima kasih dan selamat maju jaya kepada Azammuddin Akil dan R Gopinathan yang berasal dari Pahang serta S Chanturu dari Kedah atas jasa dan bakti mereka ketika bersama kelab selama ini. “Kerja keras dan dedikasi mereka sehingga berjaya menjulang beberapa piala sepanjang berkhidmat untuk JDT amat kami hargai,” katanya.

Kehilangan tiga pemain dilihat sudah berusia itu menguatkan lagi spekulasi beberapa bintang muda akan ke pasukan yang meraih gelaran berganda pada musim ini membabitkan Adam Nor Azlin (Selangor), Adib Zainuddin (FELCRA FC), Syamer Kutty Abba (Pulau Pinang) dan Nor Azam Azih dari Pahang. Sebagai rekod, Chanturu menyertai JDT dari Sarawak pada 2015 diikuti Azamuddin pada 2016 sebelum Gopinathan yang beraksi bersama Selangor musim lalu, menyarung jersi pasukan Harimau Selatan itu pada awal musim ini.

Bagaimanapun, hanya Chanturu dan Azamuddin yang lebih dikenali sebagai Alex memiliki banyak peluang untuk beraksi dalam kesebelasan utama itu manakala Gopinathan bergelut apabila hanya diturunkan dalam beberapa perlawanan saja. Begitupun Chanturu dan Gopinathan dikatakan akan menyertai Melaka United (MU) yang mahu memperkuatkan pasukan itu bagi mengharungi musim baharu Liga Super. -BH-

 

Check Also

Live Streaming Negeri Sembilan FC vs PDRM FC

Live Streaming Negeri Sembilan FC vs PDRM FC

Live Streaming Negeri Sembilan FC vs PDRM FC Liga Perdana 2021. Jangan lupa temujanji anda …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.