Home » BERITA » Kanak-Kanak Meninggal Lepas Main Tumbuk-Tumbuk

Kanak-Kanak Meninggal Lepas Main Tumbuk-Tumbuk

Kanak-Kanak Meninggal Lepas Main Tumbuk-Tumbuk. Seorang kanak-kanak meninggal dunia dipercayai mengalami kecederaan dalaman ketika bermain tumbuk-menumbuk dengan bapa saudaranya di rumah mereka di Kampung Bandar, Siong, hari ini.

Kanak-Kanak Meninggal Lepas Main Tumbuk-Tumbuk
Kanak-Kanak Meninggal Lepas Main Tumbuk-Tumbuk

Mangsa, Muhammad Azfar Qayyum Md Said, yang berusia enam tahun, disahkan meninggal dunia ketika diperiksa pasukan perubatan Hospital Baling pada jam 2.15 petang tadi.

Pemangku Ketua Polis Baling, Superintendan Abd Fatah Abd Rahman, berkata pihaknya menerima maklumat daripada pihak hospital yang memaklumkan seorang kanak-kanak meninggal dunia ketika pemeriksaan di hospital.

“Berdasarkan keterangan keluarga, mangsa ditemui dalam keadaan tidak bergerak di dalam bilik rumahnya pada jam 1 tengah hari tadi.

“Keluarga mangsa kemudian membawanya ke Hospital Baling, namun pemeriksaan doktor mendapati mangsa dipercayai meninggal dunia kira-kira empat jam sebelum itu,” katanya dalam kenyataan di sini, malam ini.

Abd Fatah berkata, hasil pemeriksaan awal pada badan mangsa menemui beberapa kesan lebam pada bahagian kepala dan badannya.

“Berdasarkan keterangan keluarga, mangsa ada bermain bersama dengan bapa saudaranya berusia 16 tahun yang juga pesakit sindrom down pada malam semalam.

“Mereka dikatakan bermain tumbuk-tumbuk, namun berhenti selepas ditegur ahli keluarga. Mangsa dipercayai mengalami kecederaan dalaman akibat kejadian itu,” katanya.

Berikutan itu, polis menahan bapa saudara mangsa petang tadi bagi membantu siasatan kes mengikut Seksyen 302 Kanun Keseksaan kerana membunuh.

Mayat mangsa kemudian dihantar ke Hospital Sultanah Bahiyah ((HSB) Alor Setar untuk bedah siasat. -BH Online-

Check Also

Caprice Mohon Maaf Pada Ustaz Ebit Lew

Caprice Mohon Maaf Pada Ustaz Ebit Lew

Caprice Mohon Maaf Pada Ustaz Ebit Lew. Ibarat kata pepatah buang yang keruh ambil yang …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.