Home » HIBURAN » Kau Asal Mana

Kau Asal Mana

Kau Asal Mana? itu anda soalan yang pasti kita dapat atau kita tanya pada seseorang yang pertama kali kita jumpa seperti semasa pendaftaran masuk universiti, masa temuduga, masa kerja dan masa-masa lain. Kau asal mana? awak asal dari mana? Asal mana ni? berbeza dari segi frasa ayat tetapi sama maksud untuk disampaikan.Perkara ini dilihat bukan sekadar jenaka tetapi membuat sesiapa yang mendengar dialog-dialog ini berfikir tentang apa sebenar nya yang kita lakukan seharian terutama sekali ketika berbual.Tidak kira berbual dengan orang yang kita kenal atau sebaliknya.

kau asal mana

Baru-baru telah menjadi fenomena dan viral dikalangan netizen di media sosial tentang perkarra ini. Memang menjadi kebiasaan manusia lebih-lebih lagi rakyat Malaysia mempunyai budi bahasa. Jadi apabila berborak pasti ada seperti soalan yang sengaja ditanya untuk memanjangkan perbualan tersebut.Contoh terbaik adalah soalan kau asal mana? kerana kita boleh mempersoalkan jawapan mereka.

Bila ditanya kau asal mana pastinya kita sebutlah negeri asal kita bukan? Tetapi nak dijadikan cerita si pemberi soalan memberi pula satu persoalan kepada kita. Sebagai contoh A bertanya kepada B “Kau asal mana?” B menjawab “Aku asal Kedah” A tanya balik “tak nampak macam Kedah pun?” ha nampak permainan di situ. Macam mana kita nak describe “kedah” tu?

Jadi atas ke kreatif an anak muda kita zaman sekarang viral sudah kau asal mana dan cara menjawab bila orang tak percaya jawapan kita. Jadi anda layan sahaja lah video tersebut. Tapi kau asal mana paling win setakat ini adalah “Q: Kau Asal Mana? A : Dari Allah kita datang kepada Allah jua kita akan dikembalikan.”

Check Also

Live Streaming Separuh Akhir Muzik-Muzik 35

Live Streaming Separuh Akhir Muzik-Muzik 35

Live Streaming Separuh Akhir Muzik-Muzik 35. Bagi peminat-peminat Muzik-Muzik 35 yang tidak dapat menyaksikan persembahan …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.