Home » SUKAN » Komen KDYTM TMJ Kepada Utusan dan Kosmo

Komen KDYTM TMJ Kepada Utusan dan Kosmo

Komen KDYTM TMJ Kepada Utusan dan Kosmo ini dibuat dalam page rasmi Johor Southern Tiger. Ini berikutan beberapa isu dan berita yang keluar di akhbar-akhbar tempatan rentetan kepada kekalahan pasukan Harimau Malaya kepada Hong Kong tempoh hari. Tidak kurang juga isu di mana Ultras Malaya yang diketuai oleh pemuda bertopi merah yang menjadi perhatian. Jadi jom kita baca sendiri komen dari KDYTM TMJ yang merupakan Presiden kepada Persatuan Bola Sepak Malaysia (FAM).

Komen KDYTM TMJ Kepada Utusan dan Kosmo
Komen KDYTM TMJ Kepada Utusan dan Kosmo

DARIPADA MEMBAZIR BERJUTA-JUTA DUIT RAKYAT YANG DIBERIKAN KEPADA UTUSAN DAN KOSMO, LEBIH BAIK DITUTUP SAHAJA JIKALAU HANYA INGIN MELAGA-LAGAKAN ORANG DAN MENULIS BERITA SEPERTI MENULIS GOSIP MURAHAN

Satu jam lebih punya dialog saya bercakap mengenai bola sepak dan isu-isu semasa, tetapi ayat gurauan yang terakhir saya selama 20 saat itulah yang menjadi tumpuan sekarang. Inilah salah satu sebab mengapa saya dah tak baca surat khabar dalam negara ni kerana sikap terdesak ingin menjual surat khabar dan menulis berita seperti di majalah gosip. Kepada sahabat-sahabat saya di luar negara ini, inilah slogan Malaysia Boleh. Inilah mentaliti bangsa melayu saya di sesetengah tempat di Malaysia. Berjuta-juta duit setiap bulan diberikan kepada Kosmo yang terletak di bawah Utusan tetapi kerja hanya ingin melaga-lagakan orang sahaja dan tulis berita macam gosip murahan. Nasihat saya kepada kerajaan, lebih baik anda tutup sahajalah syarikat surat khabar tersebut daripada membazir duit rakyat.

Semua benda nak percuma, tidak berusaha tetapi tidak boleh melihat kesenangan orang lain. Apabila menulis panjang, malas membaca. Ada pulak yang tak faham. Apabila dah keluar video ‘live’ pun masih tak faham? Saya pernah dimaklumkan berkenaan dengan agenda hendak meningkatkan sistem pelajaran di dalam negara ini. Dengan apa yang kami lihat, saya rasa mereka yang berkuasa harus bertindak cepat untuk meningkatkan sistem pelajaran kerana ada 3 perkara harus diberi perhatian dalam negara ini iaitu kurang pendidikan, rasuah dan ‘extremism’. Jikalau ia berlarutan, gelap masa depan anak cucu cicit kita.

Berkenaan saya ingin berjumpa dengan budak ‘topi merah’, kami pernah berjumpa dahulu ketika beliau ingin memberi idea untuk menekan kepimpinan FAM terdahulu. Jadi kali ini saya ingin bertanya kepada beliau dan para penyokong bola sepak tanahair, apa yang menyebabkan mereka tidak gembira sekarang ini? Apa yang boleh saya buat untuk beliau atau mereka yang lain?

Saya teringin sangat nak bertanya sendiri kepada mereka semua tentang apa yang mereka mahu dengan FAM ketika ini. Jikalau betul ada apa apa, FAM sekarang ini kan sudah ada hubungan rapat dengan penyokong, tidak seperti FAM yang dahulu. Jadi luahkanlah kepada saya apabila kita berjumpa. Ini baru saya cakap nak jumpa dah macam nak roboh satu negara. Isu-isu penting semua tidak ambil peduli tetapi hanya gurauan atau ketika cakap kosong sahaja yang di besar-besarkan. Malaysia…

DYAM Mejar Jeneral Tunku Ismail Ibni Sultan Ibrahim, Tunku Mahkota Johor.

Tiada olahan petikan kenyataan dari KDYTM TMJ. Admin kongsikan terus dari page JST.

Check Also

Live Streaming Negeri Sembilan FC vs PDRM FC

Live Streaming Negeri Sembilan FC vs PDRM FC

Live Streaming Negeri Sembilan FC vs PDRM FC Liga Perdana 2021. Jangan lupa temujanji anda …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.