Home » BERITA » Pelajar Mabuk Hingga Tidak Sedarkan Diri Di Kuantan

Pelajar Mabuk Hingga Tidak Sedarkan Diri Di Kuantan

Pelajar Mabuk Hingga Tidak Sedarkan Diri Di Kuantan. Pelajar tingkatan dua sebuah sekolah di Air Putih, Kuantan ditemui dalam keadaan tidak sedarkan diri dipercayai kerana terlalu mabuk selepas meminum minuman keras, hari ini.

Pelajar Mabuk Hingga Tidak Sedarkan Diri Di Kuantan
Pelajar Mabuk Hingga Tidak Sedarkan Diri Di Kuantan

Menurut sumber, kejadian berkenaan disedari orang ramai kira-kira 1 tengah hari selepas melihat pelajar berkenaan yang masih beruniform sekolah terbaring di atas kerusi berhampiran sekolahnya.

Pelajar berkenaan sepatutnya mengikuti pembelajaran sesi petang tetapi dikatakan menyertai dua rakannya minum minuman keras murah itu.

“Dipercayai kerana terlalu mabuk menyebabkan pelajar berkenaan tidak sedarkan diri dan orang ramai yang menyedari kejadian itu segera memaklumkan kepada pihak sekolah.

“Pelajar berkenaan kemudiannya dibawa ke sekolahnya sebelum orang ramai menghubungi pasukan perubatan untuk mendapatkan bantuan.

“Pasukan perubatan yang ke sekolah berkenaan kemudiannya melakukan pemeriksaan awal dan mendapati pelajar itu mengambil minuman keras secara berlebihan,” katanya.

Pelajar itu kemudiannya dikejarkan ke Hospital Tengku Ampuan Afzan (HTAA) untuk rawatan lanjut dan keadaannya dilaporkan stabil.

Sementara itu, Pegawai Pejabat Pendidikan Daerah (PPD) Kuantan Mohd Razali Mustafar mengesahkan kejadian itu dan memaklumkan pihaknya akan memanggil pelajar berkenaan untuk sesi kaunseling.

“Kita juga akan mengadakan pertemuan dengan ibu bapanya bagi mengetahui masalah yang mungkin dialami pelajar berkenaan.

“Kita juga akan mengadakan ceramah berkaitan bahaya alkohol kepada pelajar sekolah di daerah ini kerana ia boleh merosakkan masa depan mereka,” katanya.

Terdahulu, beberapa gambar pelajar berkenaan tular di media sosial sejak petang tadi dan menimbulkan pelbagai reaksi daripada warganet. – Metro –

Check Also

KKM Cadang Rentas Negeri Untuk Aidilfitri Ditangguh

KKM Cadang Rentas Negeri Untuk Aidilfitri Ditangguh

KKM Cadang Rentas Negeri Untuk Aidilfitri Ditangguh. Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) hari ini mencadangkan rentas …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.