Home » BERITA » Pesawat MAS MH148 Alami Kebakaran Enjin?

Pesawat MAS MH148 Alami Kebakaran Enjin?

Pesawat MAS MH148 Alami Kebakaran Enjin?
Pesawat MAS MH148 Alami Kebakaran Enjin?

 

Baru mendapat laporan berita dari news.com.au berkenaan sebuah pesawat MAS iaitu penerbangan MH148 dari Melbourne ke Kuala Lumpur telah melakukan pendaratan cemas.Menurut laporan portal berita terbabit berkemungkinan bahawa ada terdapat kebakaran pada enjin pesawat terbabit.Jadi adakah benar Pesawat MAS MH148 Alami Kebakaran Enjin? masih belum dapat dipastikan.

Penerbangan MH 148, yang menuju ke Kuala Lumpur, muncul mengelilingi lapangan terbang beberapa kali sebelum mendarat cemas.Dalam satu kenyataan kepada news.com.au, Malaysia Airlines mengesahkan pesawat itu terpaksa berpatah balik ke Lapangan Terbang Tullamarine Melbourne petang ini.

Pesawat Airbus 330 tersebut sedang diperiksa oleh jurutera dan kakitangan tanah.”Pemeriksaan awal menunjukkan tiada bukti fizikal api luaran, dan penilaian lanjut sedang dijalankan,” katanya.
Semua 300 penumpang yang membuat perjalanan dalam penerbangan yang telah diturunkan.

Melalui news.com.au juga kita boleh membaca beberapa tweet yang berkaitan dengan insiden Pesawat MAS MH148 Alami Kebakaran Enjin? ini. Salah satu tweet adalah dari Candice Wyatt yang berbunyi “FIRST PICS: The @MAS flight that just made an emergency landing at @Melair after reports of engine fire @tennewsmelb ” sambil ada gambar sebuah pesawat MAS.

Sebarang maklumat lanjut kita tunggu kenyataan rasmi dari pihak MAS.

Check Also

Caprice Mohon Maaf Pada Ustaz Ebit Lew

Caprice Mohon Maaf Pada Ustaz Ebit Lew

Caprice Mohon Maaf Pada Ustaz Ebit Lew. Ibarat kata pepatah buang yang keruh ambil yang …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.