Home » Uncategorized » Reaksi Kerajaan Brunei Isu Boikot oleh Barat

Reaksi Kerajaan Brunei Isu Boikot oleh Barat

Memang golongan barat tidak senang dengan pengumuman yang dibuat oleh Sultan Brunei mana Sultan Brunei secara rasminya mengisytiharkan undang-undang negara Brunei berlandaskan syariat Islam iaitu Hudud.

Pelbagai perang psikologi yang diterima oleh beliau. Media-media barat mula menjaja pelbagai cerita negatif terhadap kerabat diraja Brunei.

Pihak barat juga dikhabarkan akan memboikot perniagaan Sultan Brunei di US seperti hotel yang terdapat di sana.

Namun beliau masih tenang dengan keadaan ini. Kerana beliau tahu orang barat memang takut kepada jalan Islam dan akan mengambil cara apa sekalipun untuk menggagalkan sesuatu yang baik itu.

Berikut jawapan kerajaan Brunei berhubung serangan dari pihak barat. ( yang aku google translate kan )

Di negara-negara anda anda mengamalkan kebebasan bersuara, kebebasan akhbar, kebebasan beragama, dan lain-lain Ada dalam perlembagaan anda Ia sistem anda politik , identiti negara anda, hak anda, cara hidup anda .

Di negara saya , kami mengamalkan Melayu, Islam , sistem raja monarki dan kita akan mula mengamalkan undang-undang Islam, Syariah Undang-undang. Islam adalah dalam perlembagaan kita , identiti kebangsaan kita , hak kita, cara kita life.We mungkin mendapati kelemahan dalam undang-undang dan sistem keadilan dan anda mungkin mempunyai kita didapati , tetapi ini adalah negara kita. Sama seperti anda mengamalkan hak anda untuk menjadi gay, dan lain-lain untuk dunia anda tinggal di sekarang, kita mengamalkan hak kita untuk menjadi orang Islam untuk dunia dan di akhirat . Ini merupakan sebuah negara Islam mengamalkan undang-undang Islam.

Mengapa anda tidak bimbang tentang anak-anak anda yang ditembak mati di sekolah-sekolah , bimbang tentang penjara anda tidak mampu untuk menampung banduan , bimbang tentang kadar tinggi anda jenayah dan DUIs , bimbang tentang bunuh diri yang tinggi dan kadar pengguguran , bimbang tentang apa sahaja yang anda perlu bimbang tentang aDA .

Banyak agama menentang homoseksual, ia perkara baru. Apabila anda mendengar bahawa Islam dan umat Islam yang merupakan pendirian dan cuba untuk mengesahkan iman mereka, kamu menghukum , anda boikot , anda mengatakan bahawa itu salah, ia bodoh, ia tidak bertamadun. Sekali lagi , kembali kepada mereka kebimbangan bahawa anda perlu memberi fokus kepada saya dinyatakan sebelum ini. Adakah ia tidak salah untuk menghalalkan senjata maut, ia tidak salah untuk membenarkan bayi dalam kandungan untuk dibunuh , ia tidak salah untuk membolehkan gaya hidup yang menyebabkan AIDS dan pemberhentian generasi akan datang ?

Mengapa anda mengambil berat begitu banyak apa yang berlaku di sini di sebuah negara Islam apabila anda hanya mampu kelawar kelopak mata mengenai Syria, Bosnia , Rohingya, Palestin, dan lain-lain Beribu-ribu dibunuh di sana dan anda tidak mengambil berat , tidak seseorang itu terbunuh di bawah Undang-undang Syariah ini, dan anda membuat kekecohan besar , walaupun rakyat di sini yang terlibat secara langsung olehnya, menerima dengan keamanan. Hukuman mungkin lebih berat tetapi ia tidak bermakna lebih mudah untuk dilakukan. Terdapat proses untuk pergi melalui sebelum sebuah keyakinan sebenar. Kami denda dengan itu, kami gembira .

Check Also

Perutusan Khas Perdana Menteri PKPP 28 Ogos 2020

Live Streaming Perutusan Khas Perdana Menteri PKPP 28 Ogos 2020

Live Streaming Perutusan Khas Perdana Menteri PKPP 28 Ogos 2020. Segala kemungkinan sama ada Perintah …

2 comments

  1. Terbaiklah Raja Brunei…
    Syukur… ada gak negara yang benar2 nakkan Islam ^__^

  2. Terus menegakkan panji2 ISLAM…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.