Home » BERITA » Respons Timbalan Menteri Isu Top Up Prepaid GST 6%

Respons Timbalan Menteri Isu Top Up Prepaid GST 6%

Respons Timbalan Menteri Isu Top Up Prepaid GST 6%
Respons Timbalan Menteri Isu Top Up Prepaid GST 6%

Respons Timbalan Menteri Isu Top Up Prepaid GST 6%

Hari ini adalah 1 April 2015. Hari di mana ada transformasi besar-besaran dalam sistem percukaian negara kita yang kaya dengan kepelbagaian bio ini. Semua pastinya tahu dan ambil maklum. Di kaca TV setiap hari anda dapat menonton iklan berkenaan GST. GST atau Cukai Barang & Perkhidmatan. Tetapi apa yang admin nak sampaikan hari ini adalah berkaitan dengan Respons Timbalan Menteri Isu Top Up Prepaid GST 6% .

Seperti yang sedangan hangat diperkatakan oleh rakyat Malaysia ketika ini di laman-laman sosial berkaitan dengan tambah nilai prabayar bagi talian telefon mudah alih. Menurut surat Kastam harga “top up” untuk perkhidmatan talian mudah alih tidak akan berubah atau lebih mudah lagi harga tidak akan naik.

Tetapi sebaliknya berlaku apabila ramai yang berkongsi mengatakan mereka yang “top up” untuk talian mudah alih mereka di kenakan GST. Tetapi ada pula yang tidak dikenakan GST.

Admin juga sempat membelek-belek pembelian “top up” melalui perbankan online dan ternyata top up berharga RM5 pengguna terpaksa membayar RM5.30.

Apa yang berlaku admin tidak pasti sama ada caj 30 sen tersebut dari pihak bank atau pihak syarikat telekomunikasi. Harap pihak kerajaan dapat menyelesaikan kekeliruan berkaitan perkara ini kerana pastinya berjuta pengguna yang menggunakan khidmat talian mudah alih prabayar ini.

Ini adalah Respons Timbalan Menteri Isu Top Up Prepaid GST 6% . Rujuk screen shots twitter beliau.

Check Also

Caprice Mohon Maaf Pada Ustaz Ebit Lew

Caprice Mohon Maaf Pada Ustaz Ebit Lew

Caprice Mohon Maaf Pada Ustaz Ebit Lew. Ibarat kata pepatah buang yang keruh ambil yang …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.