Home » BERITA » Serpihan Pesawat MH370 Dijumpai

Serpihan Pesawat MH370 Dijumpai

Biar benar bahawa ada serpihan pesawat MH370 Dijumpai? Tetapi inilah yang dilaporkan oleh Telegraph UK bahawa ada pakar yang melihat gambar serpihan itu kuat mengatakan bahawa serpihan seperti sayap pesawat tersebut merupakan milik pesawat MAS MH370 yang hilang beberapa tahun yang lalu.Walaupun sehingga kini masih tiada khabar berita tentang pesawat MH370 ini.

Menerusi laman web terkenal Malaysia iaitu Siakap Keli admin ingin berkongsi beberapa gambar Serpihan Pesawat MH370 Dijumpai tersebut kepada anda. Menurut laporan kerajaan Malaysia telah pun menghantar skuad penyiasat untuk menyiasat sama ada serpihan tersebut adakah milik pesawat MH370.

Memetik laporan dari Telegraph.co.uk, seorang pakar penerbangan Perancis percaya serpihan itu dari pesawat MH370.

Xavier Tytelman, seorang bekas juruterbang yang kini bekerja sebagai pakar keselamatan udara, dihubungi oleh seorang penduduk pulau Reunion. Lelaki berkenaan menghantar gambar serpihan yang dijumpai dan Tytelman berkata ia mungkin dari pesawat yang hilang itu.Serpihan Pesawat MH370 Dijumpai?

“Saya sudah mengkaji beratus-ratus gambar dan berbincang dengan rakan sekerja”.Serpihan Pesawat MH370 Dijumpai?

“Dan kami yakin ia menyerupai bahagian sayap Boeing 777 – pesawat yang sama dengan MH370”, kata Tytelman kepada Telegraph.co.uk

“Polis di Reunion yang memeriksa serpihan itu berkata ia kelihatan sudah berada di dalam air lebih kurang setahun, menambah lagi kenyakinan ia dari MH370. Kami tak boleh pastikannya, tapi kami fikir ada kemungkinan (ia dari pesawat MH370)”.Serpihan Pesawat MH370 Dijumpai?

Serpihan Pesawat MH370 Dijumpai Serpihan Pesawat MH370 Dijumpai

Check Also

Caprice Mohon Maaf Pada Ustaz Ebit Lew

Caprice Mohon Maaf Pada Ustaz Ebit Lew

Caprice Mohon Maaf Pada Ustaz Ebit Lew. Ibarat kata pepatah buang yang keruh ambil yang …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.