Home » BERITA » Ustaz Kasanova Di Buru JAWI

Ustaz Kasanova Di Buru JAWI

Bila perangai manusia dirasuk dan bertopengkan syaitan agama yang suci iaitu Islam pun akan jadi permainan. Islam dijadikan umpan untuk memperdaya mangsa. Begitulah kisahnya di mana seorang Ustaz Kasanova Di Buru JAWI ( Jabatan Agama Islam Wilayah Persekutuan ) akibat memperdaya lebih daripada 13 wanita untuk memuaskan nafsu. Jadi untuk cerita penuh berkaitan

Ustaz Kasanova Di Buru JAWI
Ustaz Kasanova Di Buru JAWI

tersebut admin PANEH kongsikan laporan daripada Astro Awani untuk bacaan semua. Jangan lupa viral atau share kan entry ini supaya kita dapat membantu JAWI menangkap “ustaz” kasanova ini.

KUALA LUMPUR: Dengan menyamar seorang ustaz berkelulusan tahfiz al-Quran, Mohd Razis Ismail atau lebih dikenali ‘Ustaz Kasanova’ dipercayai menipu lebih 13 wanita menerusi pernikahan sindiket dan berpoligami tanpa kebenaran mahkamah, kini diburu Jabatan Agama Islam Wilayah Persekutuan (JAWI).

Pengarah JAWI Paimuzi Yahya berkata Mahkamah Syariah Kuala Lumpur pada 25 Oktober lepas mengeluarkan waran tangkap ke atas lelaki itu yang gagal hadir bagi menyambung proses jaminannya di Bahagian Penguatkuasaan jabatan itu.

“Kesalahan yang dilakukannya ialah berkahwin tanpa prosedur yang ditetapkan sama ada dari segi undang-undang dan juga hukum syarak.

“Kebanyakan perkahwinan dan perceraian lelaki ini adalah tidak didaftarkan mengikut undang-undang Malaysia sehingga berlaku penganiayaan dan pengabaian terhadap isteri-isteri dan anak-anak suspek,” katanya pada sidang berita di sini pada Selasa.

Beliau berkata modus operandi yang dilakukannya ialah membuat penampilan dan perwatakan sebagai seorang ustaz yang mahir ilmu al-Quran bagi mengaburi mangsa dan anggota keluarga mangsa.

“Suspek juga mendakwa masih bujang dan menggunakan gelaran Ustaz Arrozi Abdul Rahman dan Ibnu Ar Razi,” katanya.

Paimuzi berkata pihaknya menyeru orang ramai agar tidak mudah terpedaya dengan perwatakan ustaz yang ditonjolkan suspek yang mangsanya terdiri daripada pelajar institusi pengajian tinggi yang mempunyai ciri-ciri wanita solehah dan wanita berstatus janda yang mempunyai pendapatan tinggi.

Katanya seorang daripada isteri suspek dijatuhi hukuman penjara tiga bulan dan lima kali sebatan oleh Mahkamah Syariah di sini pada 8 September lalu selepas mengaku bersalah melakukan persetubuhan luar nikah daripada tahun 2012 hingga 2015 dan mempunyai dua orang anak hasil hubungan tidak sah bersama suspek.

Suspek sepatutnya hadir di mahkamah sama pada tarikh itu, tetapi gagal menghadirkan diri.
Beliau berkata daripada 13 orang isteri tertuduh yang dikesan oleh pihak JAWI hanya lima yang memberi kerjasama dengan pihak Jawi bagi membantu siasatan.

Paimuzi berkata orang ramai yang mempunyai maklumat mengenai tertuduh boleh menghubungi pegawai penyiasat JAWI, Farah Wahida Zulkiflee di talian 011-3296 1821 atau talian bebas tol Penguatkuasaan JAWI 1-800-88-1771.

Check Also

Caprice Mohon Maaf Pada Ustaz Ebit Lew

Caprice Mohon Maaf Pada Ustaz Ebit Lew

Caprice Mohon Maaf Pada Ustaz Ebit Lew. Ibarat kata pepatah buang yang keruh ambil yang …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.