Home » BERITA » Video Pembaca Berita TV3 Sebak Ketika Live

Video Pembaca Berita TV3 Sebak Ketika Live

Video Pembaca Berita TV3 Sebak Ketika Live malam tadi sememangnya menjadi perhatian seluruh rakyat Malaysia. Sesungguhnya sesiapa sahaja rakyat negara kita memang terkesan dengan kejadian yang menimpa anak-anak dan guru di Pusat Tahfiz Darul Quran Ittifaqiyah awal pagi semalam tersebut.

Video Pembaca Berita TV3 Sebak Ketika Live
Video Pembaca Berita TV3 Sebak Ketika Live

Seperti yang kita tahu semalam kejadian kebakaran di Pusat Tahfiz Darul Quran Ittifaqiyah telah mengakibatkan seramai 21 pelajar dan 2 warden maut. Jurucakap Jabatan Bomba dan Penyelamat Kuala Lumpur dipetik Bernama berkata, 6 pelajar dan seorang orang awam turut cedera dalam kejadian itu.
Pihak bomba menerima panggilan kecemasan pada 5.41 pagi.

Pegawai perhubungan awam Hospital Kuala Lumpur yang dipetik agensi berita itu berkata, 4 mangsa kritikal dan 3 cedera ringan kini dirawat di hospital itu. Ketua Polis Kuala Lumpur, Datuk Amar Singh Ishar Singh berkata, 14 pelajar dan 4 guru berjaya menyelamatkan diri.

Beliau berkata, ramai mangsa terperangkap dalam kebakaran itu kerana pusat tahfiz berkenaan hanya mempunyai satu pintu keluar masuk. Katanya, pihak berkuasa sedang menyiasat dakwaan pusat tahfiz itu tidak mempunyai permit operasi. Video awam menunjukkan tingkat paling atas di bangunan 3 tingkat pusat tahfiz itu masih terbakar ketika azan subuh berkumandang.

Check Also

Caprice Mohon Maaf Pada Ustaz Ebit Lew

Caprice Mohon Maaf Pada Ustaz Ebit Lew

Caprice Mohon Maaf Pada Ustaz Ebit Lew. Ibarat kata pepatah buang yang keruh ambil yang …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.